7/8/13

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

Λογοτεχνία και Κρίση

Κρίση στην οικονομία, στην κοινωνία, στην πολιτική. Κρίση στο αξιακό σύστημα, στις ανθρώπινες σχέσεις. Κρίση παντού (;).

Η λογοτεχνία πώς ενσωματώνει την κρίση; Με ποιο τρόπο πραγματεύονται οι συγγραφείς (αν πραγματεύονται) τις σημερινές ανατροπές; Προείδαν, πρόλαβαν να γράψουν γι’αυτήν, προετοίμασαν τους αναγνώστες για το νέο τοπίο, για τη σημερινή δυστοπία; 
Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα; Μπορούμε να υποθέσουμε ότι όσο η κρίση βαθαίνει, μαζί με τις οικονομίες καταρρέουν και τα βασικά γνωρίσματα του πολιτισμού, όπως η τέχνη, η λογοτεχνία και τα πνευματικά ιδεώδη; 
Μπορεί από την τέχνη και τη λογοτεχνία να ελπίσουμε ότι θα εκπορευθεί ένα νέο «φως;»

Τα παραπάνω και άλλα συναφή ερωτήματα θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης που οργανώνεται στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας που θα γίνει από την 1η μέχρι τις 11 Αυγούστου στην πλατεία Κουρούτας, σε συνδιοργάνωση με το Σωματείο «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου, με ώρα εκκίνησης την 21.30 και μέχρι όποια ώρα μας …πάει. 
Προσκεκλημένοι συγγραφείς οι:
Βασίλης Λαδάς, Βασίλειος Χριστόπουλος, Αντώνης Σιμιτζής, Διονύσης Κράγκαρης και Τάκης Λαϊνάς. 

Τους συγγραφείς υποδέχεται η δημοσιογράφος Ελένη Σκάβδη που θα συντονίσει τη συζήτηση με στόχο την ενεργό συμμετοχή του κοινού ώστε να διευθυνθεί ο προβληματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: