17/4/12

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ










Απρίλης, ο μήνας της Ανοιξης. Φέτος ο καιρός είναι άστατος. Πότε λιακάδα, πότε βροχή. Συννεφιές άλλοτε και σκόνη.Στην εξοχή τα δέντρα έχουν ανθίσει, τα βλέπω ολοστόλιστα. Η κυδωνιά (φωτο 1) καμαρώνει σαν νυφούλα.Απτόητη από τον θόρυβο του τρακτερ που οργώνει δίπλα το χωράφι για τη σπορά του καλαμποκιού.(2)Την άλλη μέρα έρχεται ο Πέτρος με τα φρεσκοκομμένα σπαράγγια στα χέρια. Τα δείχνει καμαρώνοντας, τ΄ αφήνει δίπλα στο τραπέζι.(3-4) Το βράδυ θα γίνουν ομελέτα με έξη αυγά και τυρί φέτα.
Απρίλης. Φέτος η Μεγάλη Βδομάδα και το Πάσχα έπεσαν νωρίς. Πρωί της Μεγάλης Παρασκευής από την περίφημη ζωοπανήγυρι , απέμειναν μόνο τα παιδικά παιχνίδια και οι μικροπωλητές που πουλάνε χειροποίητα παστέλια και γλυκίσματα (5). Το βράδυ στον Επιτάφιο, εξω από το Κοιμητήριο μας υποδέχεται η φωτιά της θειάς Κέλπως που από χρόνια τη συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια της (6).Ακαυτη βάτος η Παράδοση.Κυριακάτικα ο καιρός δεν προσφέρεται για υπαίθριο ψήσιμο και το ντόπιο κατσικάκι πηγαίνει στον φούρνο της γειτονιάς σε λαμαρίνα πάνω σε κλήματα.(7).
Ανοιξη και η Φύση αναγεννάται. Στούς κήπους εκτρέφονται οικόσιτα πρόβατα και πουλερικά, στα χωράφια πρασινίζουν οι πατάτες και στους φρεσκοφρεζαρισμένους ελαιώνες οι ελιές υπόσχονται πλούσια σοδειά. (8,9,10).
Ανοιξη, καιρός για χαμόγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: