30/3/16

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Η.Χ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ από τον Σύνδεσμο των εν Αθήναις Πυργίων

Την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19:30 μμ στο χώρο του Συνδέσμου θα μας κάνει την τιμή να βρίσκεται κοντά μας ο διακεκριμένος Πύργιος συγγραφέας Ηλίας Παπαδημητρακόπουλος.
Για το έργο του θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο ποιητής Γιώργος Γώτης και η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την ζωή του και θα γίνει έκθεση των βιβλίων του από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
Ο κύριος Παπαδημητρακόπουλος τιμήθηκε από το ίδρυμα Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών το 2010 για το σύνολο του έργου του.

Διάρκεια: 60΄
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση
 Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργίων

22/3/16

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ " ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ

Στην εκδήλωση "Ενα ποίημα για τους πρόσφυγες"  που οργάνωσε χθες στο καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή κόσμου, διάβασαν κατά σειράν ποιήματα οι
Μαργαρίτα Αργυράκη,
 δημήτρης Πόπορης

 Κώστας Δούρος

 Τζόυ Αρβανίτη
 Διατσέντα Φανού
 Διονύσης Κράγκαρης
 Τάκης Λαϊνάς
 

 Χρήστος Ντάντος


 Ελένη Σκάβδη

Δημήτρης Πόπορης, Νατάσα Χριστοπούλου, Ανδρέας Φουσκαρίνης, Ελένη Σκάβδη, Τζόυ Αρβανίτη, Κώστας Δούρος, Πόπη Νπιντάκα (που τραγούδησε και τρία ωραία τραγούδια για την προσφυγιά με την κιθάρα της), Διατσέντα Φανού, Τάκης Λαϊνάς, Χρήστος Ντάντος και Διονύσης Κράγκαρης (που συντόνισε και την εκδήλωση), ενώ διαβάστηκαν στίχοι από τις "Ικέτιδες" του Αισχύλου σε μετάφραση Γιώργου Γώτη και προβλήθηκε σχετικό βίντεο με το δράμα των προσφύγων.

11/3/16Ένα ποίημα
για τους πρόσφυγες
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 7μμ
στο καφέ –ΟΣΕ Λεχαινών

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκδήλωσης που διοργανώνει και συντονίζει ο «Κύκλος των Ποιητών» με τίτλο: «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» θα πραγματοποιηθεί  την 21η Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα  Ποίησης, σε  30 πόλεις της  Ελλάδας και στα Λεχαινά.  Συνδιοργανωτής  είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και η πρωτοβουλία εθελοντών Refugees WelcomeGR. Η Ελλάδα, κατεξοχήν χώρα των ποιητών, μέσω της ποίησης, θα καταδείξει και την ουμανιστική της πλευρά.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα και η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες.
Στα Λεχαινά την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα

2/3/16

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΚΑΦΕ-ΟΣΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

 
prosfiges

Ένα ποίημα για τους πρόσφυγεςΗ  πανελλήνια εκδήλωση ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2016, που είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ, σε 20 πόλεις της Ελλάδας. Τη διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών με συνδιοργανωτές την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.
Η εκδήλωση θα λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και θα έχει διεθνή αντίκτυπο διότι θα την αναλάβει και θα τη διαχειριστεί το Παγκόσμιο Κίνημα Ποίησης (World Poetry Movement) με έδρα το Μεντεγίν. Γίνονται προσπάθειες να εμπλακεί και το ΡΕΝ International. Προβλέπεται η συμμετοχή χωρών από όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος, διότι μέσω της ποίησης θα καταδείξει την ουμανιστική της πλευρά.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.
Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ.

Στα Λεχαινά την οργάνωση έχει αναλάβει η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα