16/12/13

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΥΧΟΓΙΟΥ

Γέμισε ασφυκτικά η φιλόξενη αίθουσα του καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών το περασμένο Σάββατο το βράδυ από πλήθος κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψυχογιού "Η πολιτική βία στην ελληνική κοινωνία". Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησαν για το βιβλίο  με τη σειρά ο Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Πάσχος Μανδραβέλης δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Καθημερινής και ο Σήφης Πολυμίλης δημοσιογράφος διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα Το Βήμα. Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Ψυχογιός αναφέρθηκε στα κίνητρα συγγραφής αυτού του βιβλίου , που ανάγονται στην αντιστασιακή δράση του επί δικτατορίας.
Το θέμα που θίγει το βιβλίο, η  πολιτική βία ως επίκαιρο και διαχρονικό φαινόμενο της της ελληνικής κοινωνίας, προκάλεσαν πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων εκ μέρους του κοινού με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένας πλούσιος διάλογος και όλα αυτά σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, κάτι που τόσο έχει ανάγκη η σημερινή ελληνική κοινωνία για να βρει διεξόδους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.


Ο πλούσιος, ήρεμος και δημιουργικός διάλογος ,ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, που οργάνωσε η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα εγκαινιάζοντας την νέα περίοδο 2013-2014 των εκδηλώσεών της "Σάββατα στον Σταθμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: