19/2/12

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΥΧΟΓΙΟΥ "ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΗΣΥΧΑ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΟΛΕΥΚΕΣ"
ΧΘΕΣ Σάββατο στο Σινε -Αστρον Λεχαινών από την Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα
(Φωτογραφίες από την εκδήλωση)


Η εκδήλωση, που την παρακολούθησαν δεκάδες συμπολίτες , άρχισε με τον εκπρόσωπο της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα Διονύση Κράγκαρη, που καλωσόρισε το κοινό και τον συγγραφέα  Δημήτρη Ψυχογιό (η παρουσία του στα επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα της χώρας είναι τιμή για την γενέτειρά του και η γενέτειρα σήμερα του αντοποδίδει αυτή την τιμή, είπε) καθώς και την κριτικό Κατερίνα Σχινά η οποία  άκανε την παρουσίαση του βιβλίου  και τον νέο ηθοποιό Ντίνο Ψυχογιό που διάβασε ,εμβόλιμα, απόσπάσματα από το βιβλίο.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δημήτρης Ψυχογιός υπέγραψε βιβλία του στο φουαγιέ και συνομίλησε με πολλούς από τους παρισταμένους που είχαν την ευκαιρία να του εκφράσουν από κοντά  την αγάπη τους και τις ευχές τους για το νέο του βιβλίο.
Το νέο αυτό βιβλίο του Λεχαινίτη συγγραφέα  (γεννήθηκε ), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Γαβριηλίδης".
Ο Δημήτρης Ψυχογιός,γιος του αείμνηστου εκδότη των "Ηλειακων" Ντίνου Ψυχογιού γεννήθηκε στα Λεχαινά το 1948, σπούδασε Φυσική και  την ιστορία και εθνολογία της Ελλάδας με την οποία ασχολήθηκε στο διδακτορικό του. Υπήρξε ερευνητής στο ΕΚΚΕ, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου δίδασκε μαθήματα για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τη γραφή, μέλος του ΕΣΡ. Ασχολήθηκε κατά καιρούς με την πολιτική, εργαζόταν πάντα σε εφημερίδες και περιοδικά ("Ελευθεροτυπία", "Αυγή", "Αντιθέσεις", "Αντί", "Δίφωνο"), για να καταλήξει το 1990 στο "Βήμα", στο οποίο συνεχίζει να γράφει κάθε Κυριακή με το ψευδώνυμο Διόδωρος Κυψελιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: