24/8/11

Ποίηση στις γραμμές του τραίνου ...

Φωτ. Jan Saudek
Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής "Δίχως Χάρτη" του Γιώργου Γώτη στο καφεΟΣΕ Λεχαινών. 
Το πάνελ των ομιλητών πάνω στις ράγες.
Από αριστερά: Δημήτρης Παυλόπουλος, Γιώργος Γώτης,
Βασίλης Λαδάς, Διονύσης Κράγκαρης
Από αριστερά Ηλίας Κουβέλης, Γιώργος Γώτης,
Βαγγέλης Διονάς, Δημήτρης Παυλόπουλος
Ο Γιώργος Γώτης υπογράφει βιβλία του
Από την έκθεση των Χαρακτικών και των Χαρτών
"Εσείς σταματήσατε τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου και κλείσατε τους σταθμούς στη Ηλεία; Εμείς τώρα θα διαβάζουμε ποίηση πάνω στις γραμμές του τραίνου..."
Ετσι κάπως σκέφτηκαν τα μέλη της  "Πολιτιστικής Ομάδας  Φράγμα' στα Λεχαινά, που από το 2003 οργανώνουν κάθε μήνα "τα Σάββατα στο Σταμθό" (εκδηλώσεις λόγου, τέχνης και προβληματισμού) στον έρημο πιά σιδηροδρομικό σταθμό της κωμόπολης, που διατηρείται ζωντανό μόνο το καφέ-μπαρ χάρη στη φιλοκαλλία του ενοικιαστή του. Και το περασμένο Σάββατο 20/8 έστησαν το πάνελ των ομιλητών πάνω στις ράγες, πάνω σε ένα βαγονέτο...
Οι  φίλοι της ποίησης και του ποιητή έσπευσαν και παρακολούθησαν μια εκδήλωση με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους της Ομάδας προλόγισε ο Διονύσης Κράγκαρης και η βραδιά ξεκίνησε.
Τιμώμενο πρόσωπο ο εξ Ανδραβίδας νέος και ανερχόμενος (το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης του περιοδικού Διαβάζω) ποιητής Γιώργος Γώτης που παρουσίασε την καινούργια ποιητική του συλλογής "Δίχως Χάρτη" (εκδόσεις Στιγμή).
Στο χώρο του σταθμού λειτουργούσε επίσης έκθεση χαρακτικών του  χαράκτη Βαγγέλη Διονά, αλλά και έκθεση χαρτών από τη συλλογή  του χαράκτη Ηλία Κουβέλη.
Για την ποιητική συλλογή του Γιώργου Γώτη μίλησαν ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Παυλόπουλος που με αφορμή τα χαρακτικά  του χαράκτη Βαγγέλη Διονά που  κοσμούν  το βιβλίο, επικεντρώθηκε στη σχέση βιβλίου και χαρακτικής, και  ο συγγραφέας και ποιητής Βασίλης Λαδάς που ανέλυσε με εύστοχο τρόπο το περιεχόμενο της συλλογής.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση ποιημάτων του από τον Γιώργο Γώτη.
Το συνηθισμένο δείπνο δόθηκε σε γνωστή ταβέρνα της Κυλλήνης πάνω στις ράγες της καταργημένης γραμμής Καβασίλων - Κυλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: