1/5/11

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου 


του Κώστα Βαξεβάνη "Ο άνθρωπος του τείχους"
χθες 30/4 στο καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών
(στη φωτογραφία ο Κώστας Βαξεβάνης υπογράφει βιβλία του μετά το τέλος της εκδήλωσης)


ΤΟ "ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ" ΕΓΡΑΨΕ
Μια παρουσίαση βιβλίου που όμοια της δεν έχει γνωρίσει η Ηλεία έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στα Λεχαινά. Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν περιορίστηκε στις αναφορές για το νέο του βιβλίο "Ο άνθρωπος του Τείχους", αλλά συνομίλησε μέχρι αργά το βράδυ με τους Ηλείους που...

... γέμισαν ασφυκτικά τον φιλόξενο χώρο του "Καφέ ΟΣΕ" για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση αλλά και να συμμετάσχουν με συνεχή ερωτήματα και εύστοχες τοποθετήσεις στον ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο που ακολούθησε (και που τόσο έχει λείψει από τον τόπο...)

Οι δεκάδες ενεργοί πολίτες της Ηλείας που βρέθηκαν στα Λεχαινά, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Κώστα Βαξεβάνη να μιλάει "έξω από τα δόντια", όπως συνηθίζει άλλωστε, για ζητήματα και καταστάσεις που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Από τις περίφημες εταιρείες αξιολόγησης και το Βατοπέδι έως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια στην Ηλεία, με τη συμμετοχή και συνενοχή συγκεκριμένων πολιτικών & αυτοδιοικητικών παραγόντων και ανθρώπων των media.

Τυχεροί λοιπόν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο "Kαφέ ΟΣΕ". Όχι μόνο γιατί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα όσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πρόκειται να διαβάσουν στο νέο βιβλίο του Κώστα Βαξεβάνη και να ακούσουν τα όσα είχε να πει ο γνωστός δημοσιογράφος, αλλά και γιατί συμμετείχαν σε μια βραδιά- θρίαμβο της δημοκρατίας και της ελεύθερης σκέψης, γιατί άκουσαν τις απόψεις συμπατριωτών μας που σπανίως βρίσκουν βήμα για να εκφραστούν, γιατί άκουσαν αλήθειες.

Να σημειωθεί πως η χθεσινή βραδιά εντασσόταν στα πλαίσια της δράσης "Σάββατα στον Σταθμό" της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα, με τον υπεύθυνο της Ομάδας Διονύση Κράγκαρη να συντονίζει την παρουσίαση και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Το iliatora.gr βρέθηκε χθες στα Λεχαινά και μέσα στις επόμενες ώρες θα αναρτήσουμε και ένα σύντομο βίντεο από τη βραδιά.

(Aναδημοσίευση από το iliatora.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: