5/4/09

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του καφενείου του ΣΣ Λεχαινών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/4 η προγραμματισμένη εκδήλωση της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα με θέμα "Μετανάστες και μετανάστευση στην Ελλάδα σήμερα".
Αφορμή για την εκδήλωση αυτή έδωσε η πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του γνωστού συγγραφέα και δικηγόρου της Πάτρας Βασίλη Λαδά με τον τίτλο ''Μουσαφεράτ", στο οποίο εξιστορείται με γλαφυρό τρόπο η συνεχιζόμενη περιπέτεια χιλιάδων προσφύγων κυρίως από το Αφγανιστάν που έχουν κατακλύσει την παραλιακή ζώνη της Πάτρας αναζητώντας διαφυγή προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Για το βιβλίο αυτό μίλησε το μέλος του Δικτύου Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Γιάννης Λάμπρου, ενώ ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που διέπει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και στην πολιτική που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Ελλάδα ειδικότερα για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.
Στο τέλος το λόγο πήρε ο συγγραφέας Βασίλης Λαδάς που μεταξύ των άλλων διάβασε και αποσπάσμαρα από το βιβλίο του.
Ακολούθησε μακρά συζήτηση με το κοινό και έγιναν αναφορές στα γνωστά προβλήματα της διαβίωσης, εργασίας και ενσωμάτωσης των μεταναστών της περιοχής μας.
Η όλη εκδήλωση που περιελάμβανε και προβολή ντοκιμαντέρ, άφησε άριστες εντυπώσεις στο κοινό που την παρακολούθησε γιατί φώτισε άγνωστες πτυχές ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα της κοινωνίας μας, για το οποίο οι αρμόδιες αρχές και δυστυχώς και η τοπική αυτοδιοίκηση δείχνουν αμήχανες και συνήθως επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν με κατασταλτικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: