10/5/07

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Η ιστορία και ο πολιτισμός μέσα από τον σεβασμό των μνημείων αποτελεί το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πύργου με επίσημο προσκεκλημένο τον ακαδημαϊκό Νικόλαο Κ. Μουτσόπουλο, ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Με την εκδήλωση αυτή η δημοτική αρχή Πύργου επιδιώκει να ανοίξει στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της μια ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα μεγάλα ή μικρά μνημεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ώστε να τεθούν οι βάσεις για συστηματική μελέτη, προβολή αλλά και εξεύρεση μεθόδων και πρακτικών για τη διάσωση και την αναβίωσή τους. Παράλληλα επιθυμεί να τιμήσει την εξέχουσα πνευματική μορφή του Νικολάου Μουτσόπουλου (Γορτύνιου την καταγωγή), που με το έργο του έχει σημαδέψει την εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής και έχει συμβάλει καταλυτικά στην ανάδειξη πλείστων όσων μνημείων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Στην εκδήλωση, που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 20:15 στο θέατρο Απόλλων και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) και τον Σύνδεσμο των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος Ε΄», θα μιλήσουν επίσης ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. Νικόλαος Καλογήρου και Γιάννης Χατζηγώγας και ο εκπρόσωπος του ελληνικού τμήματος του ICOMOS Παναγιώτης (Τάκης) Γ. Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: