20/4/07

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Από 20-23 Απριλίου οργανώνεται στη Γαστούνη από το Πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο του Δήμου, το Α΄Επιστημονικό συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με κεντρικό θέμα "Μεγάλες μορφές της Ηλείας".
Στο Κουρβισάνειο Πολιτιστικό Κέντρο πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες και ιστορικοί θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για τους Ανδρέα Καρκαβίτσα, Τάκη Σινόπουλο, Παναγιώτη Κονδύλη, Νίκο Καχτίτση, Ντίνο Ψυχογιό, Νίκο Μπελογιάννη, Σάκη Καράγιωργα, αλλά και για τους Σισίνηδες, τον αρχαίο φιλόσοφο Ιππία και τον ιστορικό Διονύσιο Κόκκινο.
Ευκαιρία ,λοιπόν, για ένα χορταστικό τριήμερο πολιτισμού.

15/4/07

Σάββατα στον Σταθμό ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΙΤΖΗ "Δρόμοι της οργής"


Με επιτυχία έγινε στις 14/4 η παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος του Αντώνη Σιμιτζή "Δρόμοι της οργής" στο καφενείο του ΣΣ Λεχαινών στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Σάββατα στον Σταθμό" που οργανώνει η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα.
Για το βιβλίο μίλησαν οι Παναγιώτης Ζεύλας, dr φιλοσοφίας, Ελένη Σκάβδη ,δημοσιογράφος και ο ίδιος ο συγγραφέας, που αναφέρθηκε διεξοδικά στη σχέση κοινωνίας, πολιτικής και μυθιστορήματος.

10/4/07

ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ


Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΡΑΓΜΑ

σας προσκαλεί

το Σάββατο 14 Απριλίου 2007. ώρα 20.30
στο καφενείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λεχαινών

Θα παρουσιασθεί το τελευταίο μυθιστόρημα του ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΙΤΖΗ
"Δρόμοι της οργής", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγκυρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι
Παναγιώτης Ζέβλας, dr Πολιτικής Φιλοσοφίας,
Ελένη Σκάβδη, δημοσιογράφος
και ο συγγραφέας Αντώνης Σιμιτζής

5/4/07

ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Με επιτυχία συνεχίζονται ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ, οι μηνιάτικες εκδηλώσεις λόγου και τέχνης που οργανώνει στον Σ.Σ.Λεχαινών η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα. Τον περασμένο μήνα (17/3) παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Σμυρνή "Λαϊκά παραμύθια" από την λαογράφο Ελένη Ψυχογιού και τον καθηγητή του Παν/μίου Πατρών Σπύρο Κρίβα. Για τον Απρίλη (14, ώρα 8,30μμ) είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για τον πεζογράφο Αντώνη Σιμιτζή.