31/8/10

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ " Η ΔΡΑΠΕΤΗΣ"- Εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Είναι η τέταρτη ποιητική συλλογή του Νίκου Σαββάκη που γεννήθηκε και ζει στη Φοινικούντα Μεσσηνίας.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ  ΣΥΛΛΟΓΕΣ  "ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΟΥΣΚΑΡΙΝΗ ΚΑΙ "ΟΣΤΡΙΑ" ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ Χ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ "ΣΥΓΚΟΠΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

26/8/10

ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Μια αξέχαστη βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν (και ήσαν πολλοί) την Κυριακή 22 Αυγούστου το βράδυ στο καφέ ΟΣΕ τα Λεχαινά απολαμβάνοντας την μοναδική ερμηνεία του Βασιλικού σε τραγούδια που μάγεψαν, συγκίνησαν και ταξίδεψαν το κοινό, που αποτελείτο κυριολεκτικά απο όλες τις ηλικίες με την συναυλία που διοργάνωσε η Μορφωτική Ένωση Λεχαινών "Ανδρέας Καρκαβίτσας". Χαρακτηριστική ήταν βέβαια, η παρουσία των νέων που πιστέυουμε ότι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του συλλόγου, μπολιάζοντας με τις ιδέες τους και την συμμετοχή τους την συνέχεια της πορείας του.

21/8/10

Vassilikos LIVE- Vintage*/9-string Sessions (Solo) Καφέ ΟΣΕ, Λεχαινά Ηλείας 22/08/2010 Ώρα : 22:00 Διοργάνωση : Μορφωτική Ένωση Λεχαινών "Ανδρέας Καρκαβίτσας"

20/8/10

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΡΑΓΚΑΡΗ "ΗΜΕΡΟΛΟΓΟΝ ΠΕΔΙΑΔΟΣ"
Πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε τον εξωτερικό χώρο του καφέ-ΟΣΕ στα Λεχαινά παρακολούθησε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ 18/8 την παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Κράγκαρη "Ημερολόγιον Πεδιάδος" που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις "Οροπέδιο".
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν με εμπεριστατωμένες ειηγήσεις τους οι συγγραφείς Γιώργος Γώτης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Βασίλης Λαδάς και Ελένη Σκάβδη. Χαρακτηριστικά ο ποιητής Γιώργος Γώτης τόνισε στην εισήγησή του μεταξύ άλλων :"...Το παρόν βιβλίο συγκροτείται από μια συναγωγή κειμένων δημοσιευμένων σε εφημερίδες και περιοδικά.Ποιά είναι όμως η ειδοποιός διαφορά από τα σωρηδόν και άνευ ουσίας παρόμοια κυκλοφορούντα; Νομίζω η γλώσσα κυρίως και το κατακτημένο από τον συγγραφέα ύφος ,αλλά και πολλά άλλα.. Θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε ως επιφυλλίδες ή χρονογραφήματα αν δεν τα αδικούσε ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, όμως κομίζουν και κάτι άλλο που άπτεται της διαχρονίας που έχει η λογοτεχνία και τους παρέχει την αντοχή στο χρόνο...Ολες τις ιστορίες διατρέχει υπόγειο αλλά και φανερό χιούμορ που λειτουργεί ως καταλύτης της σοβαρότητας των καταστάσεων, αλλά και της σοβαροφάνειας των δημόσιων προσώπων...Ο συγγραφέας έχει κατακτήσει το ύφος του, γνωρίζει πότε να μεταπίπτει από τον πεζό λόγο στην ποιητική πρόζα ώστε να αποκτά λογοτεχνική υπόσταση το κείμενο και να διαφεύγειο με αυτόν τον τρόπο της τρέχουσας δημοσιογραφίας. Εδώ έγκειται και η διαχρονία αυτών των κειμένων..".

11/8/10

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΡΑΓΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας καλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου 
του Διονύση Κράγκαρη «Ημερολόγιον Πεδιάδος»

που θα γίνει την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010, ώρα 8:30μμ,
στο Καφέ-ΟΣΕ Λεχαινών


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς
Γιώργος Γώτης, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Βασίλης Λαδάς
και Ελένη Σκάβδη.